teisipäev, 25. august 2009

Porgandi-ananassikook


Otsustasin ära proovida, kui hea see kook siis ikka on. Mina, kes ma eriti keeksiarmastaja ei ole, vaid rohkem toorjuustukookide fänn, pean tõdema, et väga väga hea kook on. Kindlasti teen seda rohkem kui korra. Aitäh
Ragnele retsepti eest!

250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
0,5 tl kaneeli
4 muna
200 g toiduõli
250 g suhkrut
300 g riivitud toorest porgandit
175 g peeneks hakitud ananassi
75 g peeneks hakitud india pähklit


Toorjuustuglasuur:
200 ml vahukoort
180 g toorjuustu
2-3 spl suhkrut
sidrunist pressitud mahla

Kuumuta ahi 150 kraadini. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja kaneel. Vahusta munad, õli ja suhkur kohevaks ning lisa jahu-segule. Seejärel lisa riivitud porgand, peeneks hakitud ananass ning pähklid. Sega kogu mass ühtlaseks.

Vooderda lahtikäiva ümmarguse koogivormi põhi küpsetuspaberiga (kasutasin 22 cm läbimõõduga vormi). Vala taigen vormi ning küpseta 150 kraadi juures ca 40 minutit või seni kuni pealt on kuldpruun ning koogi keskele pistetud tikk jääb taignast puhtaks. Lase koogil jahtuda.

Toorjuustuglasuuri valmistamiseks vahusta vahukoor. Vahustamise poole peal lisa suhkur. Kui vahukoor on vahustunud, sega käsitsi sisse toorjuust ning maitsesta sidrunist pressitud mahlaga. Kata jahtunud kook glasuuriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar