Hästi lihtsalt tehtav ja minu arust üks maailma parimatest juustukookidest!
Põhi:
125 g Digestive küpsiseid
50 g võid
Täidis:
200 g Philadelphia või Farmi toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
2 sl värskelt pressitud sidrunimahla
3 dl vahukoort
Kaunistus:
10 maasikat
1,5 dl maasika(toor)moosi
Tordi vōib eelnevalt valmistada ja jahedas hoida, kuid kaunista u 30 minutit enne serveerimist. Kooki võiks enne sööma asumist vähemalt 30 minutit külmas hoida!
Purusta küpsised, sulata või ja sega küpsistega. Tõsta segu u 24 cm läbimõõduga vormi. Sega toorjuust, tuhksuhkur ja sidrunimah. Ära väga palju sega. Vahusta koor kergelt, ja sega vähehaaval juustusegule. Vala saadud segu tordipõhjale. Lõika maasikad viiludeks ja kata tort maasikatega. Määri ettevaatlikult moos maasikatele ja tõsta u 30 minutiks jahedasse.
Tegime Ameerikas samade koostisosadega cheescake-i, ei küpsetanud ega želatiinitanud. Olin juba unustanud kui lihtne ja kiire, aga väga maitsev versioon juustukoogist.
VastaKustutaJa pildi pealt paistab nii isuäratav, et kujutan juba vaimusilmas ette, kuidas tordikahvliga sealt tükikese võtan :)