laupäev, 6. veebruar 2010

Pähklitort šokolaadikreemi ja toorjuustuga


Retsept pärit Ragne blogist.

Mõnus ja mitte ülepingutatult magus pähkline küpsetis!

Põhi:
200 g metsapähkleid

1 dl kartulijahu

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsatäis soola

6 muna
2 dl tuhksuhkrut

2 sl piima


Täidis ja glasuur:
1 purk (viljaliha kaal ca 230 g) konserveeritud pirne / ploome
pirnikompoti mahla (niisutamiseks)
300 g šokolaadikreemi (Nutella oleks kõige parem)
100 g toorjuustu
1 tl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Purusta pähklid köögikombainis või mikseris. Sega purustatud pähklid kartulijahu, küpsetuspulbri ja soolaga. Eralda munavalged ja –kollased. Klopi munavalged mikseriga tugevaks vahuks. Vispelda munakollased ja suhkur kergelt kokku. Sega vahustatud munakollastele hulka kuivad koostisosad ja piim ning lõpuks sega õrnalt juurde munavalge.

Pane tainas lahtikäiva küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta ahju alumises osas 175 kraadi juures 45 minutit. Eemalda vormi serv ja lase koogil täielikult jahtuda.

Seejärel lõika kook kaheks põhjaks ja niisuta põhju kompotivedelikuga. Määri umbes pool šokolaadikreemist ühele põhjale. Kui kreem on kõva ja seda on raske määrida, sulata teda mõni minut soojas ahjus. Lõika pirnid/ploomid õhukesteks viiludeks ning aseta šokolaadikreemile. Teise põhja peale määri eelnevalt suhkru ja vanillisuhkruga segatud toorjuust. Aseta toorjuustu poolega põhi pirnidele peale. Kata kook ja ääred ülejäänud šokolaadikreemiga ning pane külma hanguma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar