laupäev, 1. mai 2010

Nigella Lawsoni Pavlova


Koostis:
4 toasooja munavalget
noaotsatäis soola
250 g suhkrut
2 tl maisitärklist
paar tilka vanilliekstrakti
1 tl valget veiniäädikat


Serveerimiseks:
3 dl vahustatud 35% rõõska koort
puuvilju/marju

Valmistamine:
Kuumuta ahi 170ºC. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja joonista paberile 23 cm rõngas.
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, äädikas ja vanill ning sega ettevaatlikult läbi. Kalla munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele ning silu pealt ning külgedelt ühtlaseks.
Pane ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 140ºC. Küpseta 1 tund. Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar