teisipäev, 25. mai 2010

Kreemjas rabarberipirukas


Koostis:
Tainas:
2.5 dl nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
2 sl fariinsuhkrut
100 g sulatatud võid
Täidis:
500 g rabarbrit
1 dl fariinsuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud kardemoni
1.5 sl nisujahu
2 munakollast
3 dl 35% rõõska koor

Valmistamine:
Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur ja jahtunud sulavõi ühtlaseks tainaks.
Vajuta tainas Ø 26 cm koogivormi põhja ja äärtele ning pane 30 minutiks külma.
Seejärel küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.
Koori ja tükelda rabarbrid.
Sega omavahel rabarber, suhkur, kaneel, kardemon ja jahu ning kalla vormi.
Vahusta munakollased, sega koorega ja vala samuti vormi.
Küpseta kooki veel 30 minutit.
Täidis peab jääma pehme ja kreemjas.
Lase jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks ja seda on kergem lõigata.
Soovi korral serveeri kooki vahukoore või vaniljejäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar