neljapäev, 22. september 2011

Banana bread

Ma ei ole eriline keekside fänn, aga nähes Liina lehel seda retsepti, tekkis ikkagi mõte see järgi proovida. Seda enam, et kogemata olid mul kodus "õiges" konditsioonis banaanid ootamas. No ja tasus proovida - tulemus oli väga mahlane (ilmselt suvikõrvitsast) ja hea!


2 muna
250 ml suhkrut
125 ml õli 
1 tl vanilliini (kasutasin vaniljesuhkrut)
2 riivitud zucchinit (mina kasutasin eestimaist suvikõrvitsat)
250 ml jahu
1 tl kaneeli (mina jätsin kaneeli välja)
1 tl söögisoodat
1/2 tl kypsetuspulbrit
1/2 tl soola
1-2 väga üleküpsenud banaani

Kate
150-200 g toorjuustu (Philadelphia või Farmi naturaalne toorjuust)
2 spl tuhksuhkrut
1/2 sidrunit või laimi

Sega kausis hoolikalt omavahel munad, suhkur, õli ja vaniljesuhkur, lisa juurde riivitud suvikõrvits. Teises kausis sega jahu, küpsetuspulber, sool, sooda ja kaneel ning lisa munasegule juurde. Purusta banaan ning pane see ka segule juurde. Võta leiva- või keeksivorm, määri kergelt õliga ja raputa natuke jahu. Küpseta 200C ahjus u 45 min kuni tund.
Soovi korral lisa banana bread'ile peale ka toorjuustukate. Selleks sega omavahel toesoe toorjuust tuhksuhkru ning sidrunist pigistatud mahlaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar