See silmapaistvalt eriline tort koosneb kolmest kihist. Originaalis pärit nami-nami retseptidest, minul väikeste muudatustega, kuna armastan toorjuustu rohkem, kui šokolaadist põhjakihti.
Brownie-kiht:
150 g tumedat šokolaadi
150 g toasooja pehmet võid
180 g peeneteralist suhkrut
2 suurt muna
90 g nisujahu
Cheesecake-kiht:
450-600 g maitsestamata toasooja toorjuustu
150 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 suurt muna
Vaarika-vahukoorekiht:
2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
200 g külmutatud ja sulatatud vaarikaid
Kaunistuseks:
vaarikaid
Valmistamine:
Määri 24 cm koogivorm võiga ning kata küpsetuspaberiga.
Sulata šokolaad vesivannis. Vahusta toasoe pehme või suhkruga, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sõelu ja sega ettevaatlikult juurde jahu, viimasena lisa sulatatud šokolaad. Kalla ettevalmistatud vormi.
Cheesecake-kihi jaoks vahusta toasoe pehme toorjuust suhkru ja vanilliekstraktiga ühtlaseks, siis lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Kalla vormi brownie-kihi peale.
Küpseta 170-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni toorjuustukiht on tahenenud, kuid kergelt veel vetruv ja servadest kergelt kuldne.
Võta koogivorm ahjust välja ja lase vähemalt 4 tundi, soovitavalt järgmise päevani, jahedas taheneda.
Enne serveerimist vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, lõpupoole lisa sulatatud vaarikad. Kata kook vaarikavahuga ning kaunista tervete vaarikatega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar