Kuigi ma eriline kookosesõber ei ole, otsustasin koogi ära proovida. Retsepti leidsin Ragne blogist. Pettuma ei pidanud, kuid kaks järgmist korda olen sama kooki ilma kookosehelvesteta teinud, mõlemat moodi on kook väga hea!
Põhi:
3 dl jahu
0,5 dl tuhksuhkrut
150 g võid
2 sl külma vett
Täidis:
500-600 gr kooritud tükeldatud rabarberit
1 sl suhkrut
1 sl kartulitärklist
0,5 dl kookoshelbeid
Kate:
2 muna
2 dl suhkrut
1 dl kookoshelbeid
Sega omavahel korralikult jahu, suhkru ja või, lisa vesi ning sega ühtlaseks. Suru tainas lahtikäiva (22-24 cm vorm) põhja ja äärtele. Torka kahvliga mõned augud tainasse ja pane 15 minutiks külma. Seejärel küpseta põhja 15 minutit 175 kraadises ahjus.
Täidise jaoks sega rabarberid suhkru, tärklise ja helvestega. Katte jaoks vahusta munad suhkruga ning seejärel sega hulka kookoshelbed.
Laota rabarberid eelküpsetatud põhjale, vala peale kate ning küpseta ahjus 30 minutit 175 kraadi juures.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar