Tegemist siis ühe rammusa ja tõeliselt magusa juustukoogiga, kust natuke vedel lehmakomm mõnusalt välja tahab voolata. Kastet mina juurde ei teinud, kuna see oleks selle koogi puhul minu jaoks too much olnud.
Valmistusaeg: 20 minutit + 4 tundi külmas
Põhi: 160 g (kondenspiimamaitselisi) küpsiseid (nt. Selga)
90 g võid
100 g lehmakomme ( 5 tk)
Täidis:
200 g lehmakomme
400 g maitsestamata toorjuustu( nt Philadelphia)
4 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat
1 sl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
20 g želatiini või 5 želatiinilehte
5 sl vett
Kaste:
150 g lehmakomme või iiriseid
200 ml vahukoort
Purusta küpsised ja kommid köögikombainis. Lisa sulatatud või ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24- 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Tee küpsetusvormi ääred võiga kokku ning seejärel lõika küpsetuspaberist paraja laiusega ribad, mis jäävad võiste äärte külge ilusasti kinni. Kooki on tänu sellele hästi mugav vormist kätte saada. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Vahusta koor ja jäta ootele. Pane želatiin 5ks minutiks veega paisuma. Tükelda samal ajal lehmakommid väiksemaks, üks komm 5-6ks ja veelkord pooleks. Kuumuta vesi keemiseni. Tõsta paisunud želatiin kausiga kuuma vee kohale ja sulata, ära lase keema. Kui želatiin on vedel, tõsta kauss jahtuma mõneks minutiks. (Pigista lehed veest kuivaks ja tõsta keeva vette, sega lahustumiseni ja jäta mõneks minutiks jahtuma.) Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga. Vahusta juurde kohupiimapasta ja lõpuks ka vahustatud koor. Sega hulka kommitükid ja pidevalt segades (mina vahustan miksriga koguaeg edasi, kui želatiini vähehaaval lisan segusse) niristades jahtunud zelatiin, kummuta kiirelt vormi. Pane neljaks tunniks kuni üleöö külma.
Kastme valmistamiseks pliidil nõrgal kuumusel sulata kommid koores. Kui kaste jääb liiga paks võid lisada piima.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar