kolmapäev, 20. mai 2009

Rabarberi toorjuustukook


Mõnusalt hapukas, kuid piisavalt toorjuustune - täpselt minu maitse! Ei ole tegelikult nii rammus, kui tundub. retsept minu eriliselt lemmikult, qsti-lt.

Põhi:
120g jahu
50g suhkrut
100(110)g võid

Täidis:
350g rabarberitükke (u 5 suurt rabarberit)
100g suhkrut
2spl jahu
2pk (2x200g) maitsestamata toorjuustu (Philadelphia 5%)
100g suhkrut
2 muna

Kate:
200g hapukoort
4spl suhkrut
2tl vaniljeekstrakti (kasutasin vanillisuhkrut)

Pane ahi 190 kraadi juurde soojenema. Sega kokku jahu, suhkru ja või ning suru vormi põhja. Küpseta põhja 5 minutit ahjus. Sega rabarberitükid suhkru ja jahuga. Vala põhjale ning pane 15 minutiks ahju. Seejärel keera ahi 175 kraadi juurde. Sega kokku toasoe toorjuust, suhkur ja munad ning vala koogile. Küpseta kooki 40 minutit või kuni täidis on hüübinud.
Sega kokku katte ained ning vala 5 minutit jahtunud koogile. Lase enne serveerimist täielikult jahtuda. Kõige paremini maitseb külmkapikülmalt. Kuuldavasti on kook kõige parem isegi 2.-3. päeval.

3 kommentaari:

  1. Welcome, welcome Hedi!
    Väga armas ja soe toon Su blogil, nagu ühele daamile ikka kohane ;-)
    Ja millised ahvatlevad hõrgutised - mul saab siia tihti asja olema...
    Juustukoogid on ka ühed minu suured lemmikud.

    VastaKustuta
  2. Uuuu! Daam, kuhu teie postitused on jäänud?
    Rabarberihooajal peaks nüüd rabarberikookidele erilist rõhku panema!
    Mul vaja ka tädi Aino rabarberid ära kasutada, peakski sinu toorjuustuhõrgutist proovima...

    VastaKustuta
  3. Nüüd on suuremad näitusetuurid seljataga, uuendan oma headasja ka kohevarsti :)

    VastaKustuta