Küpsetatud toorjuustukookidest üks minu lemmikuid. Retsept Vifka blogist.
Põhi: 150 g kaeraküpsiseid
80 g sulatatud võid
2 sl fariinsuhkrut
Kate: 800 g maitsestamata toorjuustu
4 muna
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
Marjapüree: 2,5 dl vaarikaid
2 sl suhkrut
Kaunistamiseks: vaarikaid
Soojenda ahi 165 kraadini. Vooderda küpsetuspaberiga 24 cm küpsetusvorm (mina tegin 26-sesse). Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või. Sega omavahel küpsised, suhkur ja sulavõiga´, kuni saad ühtlase massi. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja äärtele ning küpseta ahjus 10 minutit. Lase põhjal jahtuda niikaua, kuni valmistad katte.
Katte jaoks vahusta toasoe toorjuust, lisa mikserdamist jätkates ükshaaval munad ja suhkur. Sega hulka vanillsuhkur, vala segu vormi küpsisepõhjale. Purusta marjad koos suhkruga ühtlaseks püreeks, tõsta sellest lusikaga koogile väikesed kuhjad. Võid lisada ka mõned terved vaarikad. Keeruta püreed juustutäidises nii, et saad vahvalt kirju tordi. Küpseta ahju keskosas 1,5 tundi.
Tort peab jääma üsna vetruv. Jahtudes tort taheneb ning jääb mõnusalt mahlane. Lase seista kindlasti üleöö. Serveerides võib kaunistada toorjuustu-hapukoore-suhkru seguga ning marjadega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar