kolmapäev, 20. mai 2009

Sibulapirukas

Odav ja mitte väga rammus soolane lemmik. Retsept pärit Elina blogist.

Põhi:
2 dl neljaviljahelbeid
1 dl jahu (kasutan täisterajahu, või graham-jahu)
1 muna
30 g õli
soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
50 g teralist kohupiima

Täidis:
500 g sibulaid
õli
50 ml valget kuiva veini (kui mul just juhuslikult mõni veinipudel lahti ei ole, siis ma teen ilma veinita)
soola
pipart
50 g juustu1
1,5 dl 10 % hapukoort
1 muna
kuivatatud peterselli

Põhja tegemiseks sega neljaviljahelbed jahu, soola ja küpsetuspulbriga. Lisa muna, õli ja kohupiim ja sega kokku tainas. Määri pirukavorm võiga ja suru tainas vormi põhja ja külgedele, küpseta 200 kraadises ahjus 10 min. Kuumuta pannil õli ja lisa hakitud sibulad. Prae kuni sibulad on kergelt klaasjad, lisa vein, petersell, sool ja pipar ja kuumuta nii kaua kuni vein on ära aurustunud. Lase pisut jahtuda. Klopi hapukoor munaga segamini ja lisa sibulatele. Riivi hulka juust ja sega kõik ühtlaseks. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja pane veel 25-ks minutiks ahju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar