kolmapäev, 20. mai 2009

Kohupiima-kirsikook

Hästi hea, no ikka tõeliselt! Retsept vifka blogist.

Põhi:
1 pakk Juubeli tordipulbrit
175 g võid

Täidis:
500 g maitsestamata toorjuustu
500 g kohupiima
5 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
400 g külmutatud- või kompotikirsse

Kuumuta ahi 175 kraadini. Näpi tordipulber ja või purutaoliseks massiks. Sega omavahel toorjuust, kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Määri võiga 26-28 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi ja servad. Pudista 2/3 tainapurust vormi põhja. Vala peale kohupiimamass ja kata kirssidega. Pudista peale ülejäänud tainapuru.
Küpseta 1 tund ja 30 minutit. Jahuta täielikult ja hoia kuni serveerimiseni külmikus.

P.S. Kui valmistad koogi suurel küpsetusplaadil, küpseta seda 200 kraadises ahjus 35 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar