teisipäev, 19. mai 2009

Kodujuustukook vaarikatega


Minu absoluutne lemmik! Originaalis pärit Jana blogist, kuid minu kook on pisikeste muudatustega.
Täpselt minu maitsele kook, ei ole liiga magus, piisavalt juustune ja vaarikane ning mõnusalt mõnusalt metsapähkline põhi!

Valmistusaeg: 30 minutit + 4 tundi külmas kuni üleöö külmas.

Põhi:
80g röstitud kooritud metspähkleid
150g Digestive küpsiseid
75g sulatatud võid

Täidis:
400g kodujuustu
4dl vahukoort
200 gr Philadelphia toorjuustu
0,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
3 tl zelatiini
3sl vett
300g vaarikaid

Purusta köögikombainis pähklid ja küpsised. Sulata või ning sega küpsise- & pähklipuru hulka. Vooderda koogivorm ning ääred küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu selle põhja (Määri küpsetusvormi ääred võiga kokku ning seejärel lõika küpsetuspaberist paraja laiusega ribad, mis jäävad võiste äärte külge ilusasti kinni). Pane põhi täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Vahusta vahukoor suhkru ja vanillsuhkruga, vahusta hulka toorjuust ning seejärel sega hulka kodujuust. Pane  3 tl zelatiini vette 5ks minutiks paisuma, seejärel sulata kuumas veevannis. Lase veidi jahtuda. Lisa vähehaaval täidise hulka, kodujuustuvahtu pidevalt segades (mina jälle mikserdan sellel ajal, kui zelatiini tasapisi lisan). Külmas seisnud põhjale lao vaarikad (vahet pole, kas sulatatud või külmutatud) ning seejärel kalla juustuvaht vormi ja aseta külmkappi tarduma. Pealt kaunista näiteks sulatatud shokolaadiga.

1 kommentaar:

  1. Appi kui hea kook see on! :)
    Põhja tegind ainult endamoodi, küpsetasin 2 kihti liivataigent ja nende vahele ja peale siis täidise. SUPER!
    Aitäh retsepti eest :)

    VastaKustuta