Põhimõtteliselt sama pirukas, mis eelmine, kuid pisut pisut minu maitse järgi muudetud. Mõned armastavad seda järjekindlalt quiche'ks kutsuda.
Põhi:
2 dl neljaviljahelbeid
1 dl jahu
1 muna
30 g õli
soola
0.5 tl küpsetuspulbrit
50 g teralist kohupiima
Täidis:
500 g sibulaid
1 suvikõrvits ehk zuccini
250 gr shampinjone
(kui tahta ka lihamaitset, siis võib lisada kalafileed, hakkliha, või kanafileed)
õli
50 ml valget kuiva veinisoolapipart
200 ml 10% kohvikoort
1 muna
200 g lahjat toorjuustu (minu lemmik on Philadelphia, mis siis, et teised sarnaselt maitsevad)
Põhja tegemiseks sega neljaviljahelbed jahu, soola ja küpsetuspulbriga. Lisa muna, õli ja kohupiim ja sega kokku tainas. Määri pirukavorm võiga ja suru tainas vormi põhja ja külgedele, küpseta 200 kraadises ahjus 10 min. Kuumuta pannil õli ja lisa hakitud sibulad. Prae kuni sibulad on kergelt klaasjad, lisa vein, sool ja pipar ja kuumuta nii kaua kuni vein on ära aurustunud. Prae juurde suvikõrvits, shampinjonid. Kui kõik on pehmed, sega sibulasegu, suvikõrvits ning shampinjonid omavahel kokku. Lase pisut jahtuda. Sega omavahel kohvikoor, toorjuust ja muna ning lisa sibulatele. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja pane veel 30-ks minutiks ahju, või kuni täidis on korralikult hüübinud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar