teisipäev, 19. mai 2009

Sibula-toorjuustupirukas

Esimene katsetus, mille ma kunagi qsti blogist tegin. Tõeliselt hea soolane pirukas.
Kui kasutada 26-28 cm läbimõõduga vormi, peaks kõiki aineid 1,5 kordselt võtma.

75 gr margariini
2,5 dl jahu
soola
0,5 dl vett

Näpi margariin ja jahu purutaoliseks massiks. Suru segu vormi põhja ja külgedele ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis:
4 sibulat + 0,5 tl soola
1 spl margariini või õli
1 dl koort
150 g toorjuustu
2 muna
murulauku
0,5 tl soola
0,5 tl pipart
1 spl suhkrusiirupit (heledat)
0,5 tl paprikapulbrit

Viiluta sibulad, prae pehmeks ja läbipaistvaks. Raputa soolaga üle, et sibulad kõrbema ei läheks. Sega kokku koor, toorjuust, munad, murulauk, sool, pipar ja siirup.
Pane sibulad põhjale ja vala peale toorjuustusegu. Rapua peale paprikapulbrit.
Küpseta 200 kraadi juures u 45. minutit.

1 kommentaar:

  1. Noh Domestic Goddess...paluks igaks katsetusest tykike sygavkylma ja Mai viimasel n2dalavehtusel kott selga ja tykid lennuki peale kaasa!
    V2ga n2mma n2eb see k6ik v2lja kyll, tubli!
    Mo

    VastaKustuta