laupäev, 22. detsember 2012

Kartulipirukad, Tuuli pealt maha viksitud!

Tuuli blogi on ikka super koht retseptide maha tegemiseks.



Selle piruka pilti nähes, ei kahelnud ma hetkekski, et mull hakkavad need pirukad väga maitsema. Väga-väga-väga!







500 g Cristella pärmi-lehttainast
4 keedetud kartulit
50-75 g võid
riivitud juustu
rohelist sibulat ja/või (mina kasutasin seda)
peotäis koriandrit või
peotäis tüümiani (mina kasutasin seda)
soola-pipart
muna määrimiseks

Keeda kartulid soolaga pehmeks, tambi puruks, lisa või sinna sisse sulama, jahvata sisse veidi pipart ning lisa ka rohelised ürdid ja soovi korral juustu, võid ka mingit lihalist/sinki sisse panna. Rulli lehttainas piklikuks. Cristella pärmi-lehttainas ongi juba sellise kujuga, et väga rullima ei peagi. Pane kartulimass lehttaigna keskmisele 1/3le, nagu triibuna. Keerad mõlemalt poolt ääred peale, ning seejärel keerad piruka nii et liitekoht jääb alla. Lõika pirukast parajad tükid, pane ahjuplaadile ning määri pealt munaga. 10-15 min pöördõhuga ahjus, 200 C juures ning Bon Appetit! Söö soojalt! Meie panime tulistele pirukatele peale veel õhukese viilu küüslaugupekki .. oi kui hea!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar