teisipäev, 7. mai 2013

Kreemine shokolaadikook

Ma ei ole eriti suur shokolaadikookide fänn. Aga selle koogi retsepti otsin ikka ja jälle välja. Tõesti kreemine toorjuustukook.

Vaja läheb (20-22 cm vormi jaoks):

150 gr Digestive küpsiseid
75 gr võid

400 gr toorjuustu (Farmi, Philadelphia)
2 muna
2 sl suhkrut
100 gr piimashokolaadi
100 gr tumedat shokolaadi
1,4 dl hapukoort
soovi korral 1 tl rummi

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi. Vooderda koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru koogivormi põhja ja äärtele. Täidise jaoks sega toasoe toorjuust ning suhkur omavahel lusikaga. Lisa juurde lahti klopitud munad ning sega läbi. Sulata vesivannil shokolaad, lase veidi jahtuda ning seejärel lisa hulka hapukoor ja rumm. Vala segu toorjuustu massi hulka ning sega ühtlaselt läbi. Vala täidis küpsisepõhjale ning küpseta 180 kraadi juures 35 minutit, kook peab keskelt jääma võdisema, seejärel keera kuumus maha ning lase koogil kinnise uksega u tund järelküpseda. Seejärel lase koogil jahtuda ning hoia külmas. Head isu!


Algne retsept päris http://maitsevhea.blogspot.com blogist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar